Kafići u Prištini radili i posle 21 h, policija intervenisala, kazne 500 i 1000 evra

FOTO: Kosovska policija

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska vlada izdala je naredbu da se u opštini Priština obustavi kretanje od 21 do 5 časova ujutru, uz još nekoliko drugih opština. Zabrana se odnosi i na rad kafića.

U međuvremenu, kako je emitovala televizija „Dukagjini“, u ulici „Fehmi Agani“ u Prištini, koja se još naziva i „Te Kafet e Vogla“, kosovska policija je pritvorila nekoliko ljudi koji su pili kafu, prenosi Zeri.

„Kao što se vidi, policija je otišla na teren da vidi koliko lokali poštuju mere. Neki kafići i dalje rade. Policija je takođe stacionirana na ulazu u Prištinu i proverava automobile koji ulaze u grad. Kosovska policija je već oduzela lične karte nekim građanima koji su pili kafu ili koristili uslugu za poneti“, izvestila je TV „Dukagjini“.

KoSSev:
Kazna 500 evra za fizička lica, 1000 za pravna, ukoliko je žurka u kafiću slučaj na sudu
U međuvremenu, mediji u Prištini su javili i da su sanitarna inspekcija i prištinske inspekcijske službe već izdale prve novčane kazne onima koji ne poštuju najnoviju odluku kosovske vlade o restrikcijama, odnosno zabrani kretanja i rada u ovoj opštini. Kako Koha navodi, za građane novčana kazna iznosi 500 evra, za vlasnike gastronomskih objekata ili pravna lica 1000 evra, dok u restoranima koji organizuju žurke slučaj ide na sud.
U opštini Priština postoji 8 inspektora koji će biti na terenu od 21:00 do kasno u noć, a na nivou Kosova 20 je sanitarnih inspektora danas angažovano.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.