Kadri Veselji privremeno na Kosovu nakon smrti oca

Vest je ažurirana

Prištinska Gazeta Express, izveštavajući o poseti Veseljija, javila je u međuvremenu da je on već stigao na Kosovo, da je proveo nekoliko sati u svom domu u Mitrovici, te da je bio pod nadzorom brojnih snaga misije EULEX.

KosovaPress piše da je Veseljiju bilo dozvoljeno da provede samo dva sata sa članovima uže porodice, ali ne i da bude prisutan među građanima koji su došli u Južnu Mitrovicu da odaju počast njegovom preminulom ocu.

Veselji je potom u pratnji snaga EULEX-a i Kosovske policije otišao, a još uvek nema informacija hoće li se još zadržati na Kosovu ili će odmah otputovati u Hag, piše KosovaPress.

Bivši predsedavajući PDK, Kadri Veselji, koji se nalazi u pritvoru u Hagu, vraća se privremeno na Kosovo nakon smrti svog oca.

Kako je potvrđeno iz Specijalizovanih veća Kosova, sudija za prethodni postupak naložio je da se organizuje pritvorska poseta kako bi Veselji bio sa porodicom.

„Zbog uverljivih humanitarnih razloga, sudija za prethodni postupak naložio je sekretarijatu da organizuje pritvorsku posetu Kosovu, kako bi gospodin Veselji tugovao sa užom porodicom“, navodi se u kratkoj objavi ovog suda.

Precizirali su da Veselji ostaje u pritvoru Specijalizovanih veća.

Kako su naveli, EULEX i Kosovska policija pružiće podršku Specijalizovanim većima.

Podsetimo, otac Kadrija Veseljija preminuo je pre tri dana.

Veselji je prethodno početkom maja takođe privremeno došao na Kosovo kako bi posetio svog oca koji je bio hospitalizovan u bolnici u Južnoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.