Durata Hodža nakon podizanja optužnice: Nevina sam

Foto: Gazeta Express
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Durata Hodža (Dhurata Hoxha), bivša ministarka za evropske integracije, govorila je o optužnici podignutoj protiv nje i još pet državnih zvaničnika zbog zloupotrebe službenog položaja. Prema Hodži, Specijalno tužilaštvo Kosova nije poslalo optužnicu dok se ona izjasnila da nije kriva.

„Ne, nisam primila optužnicu. Na dan podizanja optužnice obaveštena sam iz medija. Dakle, nisam primila nijedno zvanično obaveštenje od Specijalnog tužilaštva. Zatim, dan kasnije, tužilaštvo je pozvalo mog advokata i reklo mu je da može da uzme spise, ali optužnica nije data ni meni, ni mom advokatu“, rekla je Hodža.

„Što se tiče optužnice i onoga što sam pročitala, mislim da čak ni minimalni elementi kriterijuma sumnje zasnovani na podizanju optužnice nisu ispunjeni, ni za mene, ni za ostale kolege sa kojima sam zajedno predmet optužnice“, rekla je ona za RTV21.

„Svi smo nevini i strogo smo poštovali Zakon o javnim nabavkama“, dodala je ona.

Ova optužnica je podiguta usled sumnje zbog ugovora „Međunarodne konsultantske usluge za potrebe Ministarstva za integraciju za 2015, 2016, 2018. godinu“.

Pročitajte još:

Podignuta optužnica protiv bivše ministarke Hodže i još četvoro ljudiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.