Hag potvrdio: Kadri Veselji došao privremeno na Kosovo

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši predsedavajući Demokratske stranke Kosova, Kadri Veselji, pušten je privremeno iz Haga gde je u pritvoru kao osumnjičeni za ratne zločine.

Klan Kosova saznaje da je Veselji pušten kako bi posetio svog oca koji je u bolnici u ozbiljnom stanju, izveštava Klan Kosova.

Po povratku na Kosovo, Veselji je posetio bolnicu „Dr Sami Hadžibećiri“ u Mitrovici, a čuvaju ga brojne snage bezbednosti, uključujući policija EULEX-a.

Još uvek nije poznato koliko će ostati na Kosovu.


Potvrdio Hag: Veselji na Kosovu kako bi se sastao sa porodicom

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši predsedavajući Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, pušten je iz Specijalnog suda da poseti Kosovo.

Vest je za Klan Kosova potvrdila portparolka Specijalizovanih veća, Angela Grip (Griep).

Prema njenim rečima, pretpretresni sudija naložio je Kancelariji za registraciju da rukovodi pritvorskom posetom Kosovu kako bi se sastao sa užom porodicom.

„Zbog uverljivih humanitarnih razloga, sudija za prethodni postupak naložio je Kancelariji za registraciju da upravlja dežurnom posetom Kosovu da bi se sastao sa užom porodicom“.

„Optuženi ostaje u pritvoru Specijalizovanih veća. EULEX i Kosovska policija pružaju podršku kosovskim specijalizovanim većima“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.