Jovanović: Školska godina počela na vreme po planu i programu, odziv učenika na visokom nivou

OŠ Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici
Foto: (KoSSev) OŠ Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici

Školska godina u OŠ „Sveti Sava“ iz Kosovske Mitrovice i ostalim školama koje održavaju nastavu po planu i programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja počela je na vreme uz intoniranje himne „Bože pravde“.

Kako je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao direktor OŠ „Sveti Sava“ Milorad Jovanović, škola je pripremljena za nastavu i poseduje sve potrebne uslove za nesmetan rad.

KoSSev: Sa druge strane, pojedine škole koje rade u kosovskom sistemu, kako prenosi RTK2 nisu danas počele sa radom, a zbog protesta prosvetnih radnika koji zahtevaju od kosovske vlade isplatu po 100 evra od početka primene Zakona o platama.

„Škola je pripremljena za nastavu. Sve ono što je potrebno za nesmetan rad smo obezbedili uz pomoć naše lokalne samouprave, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije, tako da mogu da kažem da smo spremni za rad. Kada kažem da smo spremni, mislim na sve, počev od toga da je škola očišćena, dezinfikovana i pripremljena za rad“ navodi Jovanović.

On je dodao da je odziv učenika ove godine na zaista velikom nivou.

Jovanović ističe da kao i prethodnih godina, osim besplatnih udžbenika, postoji mogućnost da roditelji nabave udžbenike preko školske uprave, čije je plaćanje omogućeno u 3 rate.

Direktor škole je svim učenicima čestitao početak nove školske godine i poželeo puno uspeha u daljem školovanju.

Radio Mitrovica severPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.