Jovanović: Kurti obrnuo realnost, Beograd da menja pogubnu politiku

Nova Demokratska stranka Srbije osudila je jutrošnju akciju Kosovske policije u Štrpcu, kada su nastavili sa odnošenjem nadzornih kamera i dosijea, ovog puta iz, kako je potvrdila Kancelarija za KiM, Privremenog organa, ali i osnovne škole, pošte u Drajkovcu, te TV Herca.

Za Novi DSS se radi o upadu i zastrašivanju Srba u Sirinićkoj župi, „izuzetno važnoj srpskoj enklavi na Кosovu i Metohiji“.

„Stoga najoštrije osuđujemo ovaj novi čin nasilja“, naveo je Miloš Jovanović, lider ove stranke, čiju je izjavu našem portalu prosledio opštinski odbor stranke, nedavno osnovan u Kosovskoj Mitrovici.

Međutim, celokupno ponašanje Aljbina Кurtija i Albanaca, poput nedavne odluke u vezi sa tablicama, pokazuje da se od 2008. godine vodi pogubna kosovska politika od strane Beograda, kojom se postepeno davao legitimitet secesiji i secesionističkim institucijama, ocenio je Jovanović.

„O tome najbolje svedoči i skorašnje obraćanje Aljbina Кurtija na srpskom jeziku kada govori o potrebi da se uvede red i legalnost na celoj teritoriji naše južne pokrajine, čime se potpuno obrnula realnost, a ona glasi da su Aljbin Кurti i sve secesionističke institucije nelegalne, a ne srpske tablice na celom Кosmetu“.

Jovanović je naglasio da je krajnje vreme da se suštinski promeni kosovska politika srpske Vlade i da se ne čine više nikakvi ustupci, kao i da se konačno izvuku zaključci iz više puta ponovljenih tvrdnji evropskih zvaničnika o tome šta su uslovi za ulazak Srbije u EU i da se shodno tome revidira i evropska politika Beograda.

Kosovska policija se još nije oglasila o događajima u Štrpcu, a šta je do sada objavljivano, podsetite se u:

Policija skida kamere, carina pleni robu, u Mitrovici grafiti: „Nema predaje! KM ostaje“

Kancelarija za KiM: ROSU upala u školu, poštu, TV Herc, Privremeni organ, pritisak na Srbe da napuste kućni prag

KP skida kamere u Štrpcu, zaplenila na desetine fajlova, „paralelne strukture“ se terete za špijunažu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.