Još sedam kuća za povratnike i interno raseljene

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak obavilo je danas tehnički prijem za još sedam kuća u opštinama Obilić i Gračanica koje su spremne za useljenje interno raseljenih i povratničkih porodica.

Kuće su izgrađene za dve porodice u opštini Obilić i pet za porodice u opštini Gračanica.

Porodice su, kako je navelo ministarstvo, godinama unazad živele u starim i oronulim kućama, sa više članova u jednoj prostoriji, ne navodeći mesto.

Bračni par Đorđević sa malim detetom dobio je šansu da po povratku gradi budućnost, te pored velike zahvalnosti ističu da sada mogu da planiraju i proširenje porodice.

”Svaka uspešno završena priča je dopunski motiv za mene lično i za instituciju koju vodim da se snažnije borimo da ovako zadovoljnih porodica bude što više. Na tom zadatku imamo ogromnu podršku Kancelarije Evropske unije na Kosovu i na tome sam im veoma zahvalan”, naveo je ministar Dalibor Jevtić.

Napominje se da će porodice kojima su izgrađene kuće dobiti i podsticajna sredstva u cilju samozapošljavanja i ostvarivanja sopstvenih prihoda za život.

Pored zvaničnika Ministarstva za zajednice i povratak, tehničkom prijemu kuća prisustvovali su i zvaničnici opštinskih vlasti i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja je partner u realizaciji pete faze projekta ”Povratak i reintegracija na
Kosovu” u sklopu kojeg su spomenute kuće izgrađene.

Ministarstvo za zajednice i povratak: Dodeljeni ključevi za 11 kuća za povratnike i interno raseljenePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.