Još jedno hapšenje zbog krijumčarenja migranata na samom jugu Kosova

Migranti
FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije, zaustavili su danas još jedan pokušaj krijumčarenja migranata kod prelaza Vrbnica – na granici sa Albanijom, u sklopu operativnog plana „Neregularne migracije“.

Službenici su, kako navode iz policije, uočili ovog jutra dva sumnjiva kombi vozila koja su se kretala autoputem.

Oni su na početku samo nadgledali njihovo kretanje, sve do trenutka kada je sedam ljudi sišlo sa planine i ušlo u vozila.

Policajci su odmah zatim reagovali i priveli dvojicu osumnjičenih osoba sa Kosova – E.K. (1998) i G. H. (2000), kao i sedam migranata.

Dvojica osumnjičenih su ispitani, dok je policija u međuvremenu došla do saznanja da je i treće lice umešano u krijumčarenje migranata.

Služenici su uhapsili i R. Z. (1990), takođe sa Kosova, koji je potom i ispitan.

Odlukom tužioca trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati. Migrantima se bave policijski službenici Uprave za migraciju.

Podsetimo, pre samo dva dana sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja migranata kod prelaza Vrbnice. Policijski službenici uhapsili su dve osobe – jednu sa Kosova i jednu iz Jordana. Više o tome u posebnoj vestiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.