Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta u kombiju mitrovičkih tablica

FOTO: Uprava carina Srbije

Srpski carinici sprečili su danas na punktu Rudnica pokušaj krijumčarenja 82 boksa cigareta skrivenih ispod sedišta kombija.

Pokušaj krijumčarenja cigareta otkriven je u saradnji sa policijom, kada je na punkt iz pravca KiM pristigao kombi KM registarskih oznaka kojim je šest putnika putovalo iz Kosovske Mitrovice ka Kragujevcu.

Iz Uprave carina Srbije navode da je kombijem upravljao srpski državljanin iz Uroševca koji je, kao i ostali putnici, službenicima na punktu rekao da nema ništa da prijavi sem svojih ličnih stvari.

Međutim, kako se dodaje u saopštenju, detaljnim pregledom je utvrđeno da se ispod sedišta dve putnice nalaze torbe pune neprijavljenih cigareta.

„Ispod sedišta 56-godišnje srpske državljanke otkrivene su tri torbe sa 470 paklica, a ispod sedišta njene 65-godišnje saputnice još dve torbe sa 350 paklica krijumčarenih cigareta“, precizirali su iz Uprave carina.

Među otkrivenim cigaretama bilo je raznih robnih marki – Regina, Monte, Merlin, King i druge, većinom bez akciznih markica.

Protiv obe putnice pokrenut je prekršajni postupak, a cigarete su privremeno zadržane do njegovog okončanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.