Još jedna lažna prijava o postavljanju bombe na autobuskoj u Prištini

autobuska stanica Priština
FOTO: Gazeta Express

Vest je ažurirana

KoSSev: Kao i prethodna dva puta, tako se i danas ispostavilo da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi na autobuskoj stanici u Prištini, bila lažna.

Portparolka KP za region Prištine, Fljora (Flora) Ahmeti, potvrdila je za prištinsku Kohu da su nadležne jedinice sprovele pretres te da nisu pronašle ništa sumnjivo.

Ahmeti je kazala da su policijski istražitelji započeli rad na rasvetljavanju slučaja koji je klasifikovan kao „lažno informisanje“.

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sumnja se da je u petak postavljena eksplozivna naprava na autobuskoj stanici u Prištini.

Na to je upozorilo lice koje je anonimno dojavilo policiji da je na ovom delu postavilo eksplozivnu napravu, a gde je u roku od nekoliko dana tri puta dojavljeno da je postavljena takva naprava.

Portparol policije za region Prištine, Fljora Ahmeti, rekla je za Kohu da je KP preduzela sve mere bezbednosti u toj oblasti.

„Oko 12:30 dobili smo anonimni telefonski poziv, tokom kojeg je jedno lice izjavilo da je postavilo eksplozivnu napravu na Autobuskoj stanici, u Prištini. Policija je odmah preduzela sve mere bezbednosti u tom području. U određenom parametru su evakuisani građani“, rekla je Ahmeti.

Ona je dalje kazala da su nadležne jedinice već angažovane na obradi informacija.

Jedno takvo upozorenje stiglo je pre dva dana, 5. januara, a drugo 23. decembra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.