Još jedna „hajka na smeće“: Pridruži se

#trashtag

„Pratite nas, ne planiramo da stanemo!“- poručila je prošlog petka grupa mladih čisteći Kosovsku Mitrovicu. Zato sutra, u 12:30 časova, opet sledi „hajka na smeće“.

Akcija čišćenja grada se nastavlja već treću nedelju zaredom. Ovog puta „zborno mesto“, kao i prethodne nedelje, je park kod picerije „Sijena“ u Čika Jovinoj ulici.

Naime, grupa mladih iz Kosovske Mitrovice se povodom virtuelnog izazova na društvenim mrežama „odvažila“ da započne sa čišćenjem grada. Reč je o „#trashtag challenge“, izazovu koji nastoji da podstakne ljude da očiste lokacije na kojima se nalazi smeće i da fotografišu pre i posle čišćenja i potom objave fotografije na društvenim mrežama.

„Izazovi“ tokom prethodne dve nedelje bili su šetalište u blizini nedovršene sportske hale i brdo Kukavica, te parkovi iza „NLB“ banke u ulici Tanaska Rajića i kod picerije Sijena.

  Misli više o otpadu da ne završimo na njemu

Ova grupa mladih poziva svoje sugrađane i sve one koji su odlučni da uspostave red i da žive u zdravijoj i čistijoj okolini da im se pridruže.

„Dođite da zajedno očistimo NAŠ grad“, sve što vam je potrebno su par rukavica i velike kese za odlaganje smeća – poručuju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.