Još dva pokušaja ulaska preko Brnjaka sa lažnim testom na koronavirus

Prelaz Brnjak granica
Foto: KoSSev

Policijski službenici zaustavili su danas dve osobe na prelazu Brnjak zbog pokušaja ulaska na teritoriju Kosova sa falsifikovanim testovima na kovid.

Prekršaj mera kosovske vlade o uslovima ulaska na teritoriju Kosova, među kojima je i posedovanje negativnog PCR testa, otkriven je danas, u 11.00, tokom kontrole.

Dve osobe izdvojene su za detaljnu kontrolu nakon što su službenici posumnjali da su testovi na kovid falsifikovani.

Nakon provere dokumentacije S. S. (1990) i A. S. (1987) priznali su da su falsifikovali dokumenta koje su predstavili kao testove na kovid i da nisu uopšte testirani.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je naložio pokretanje slučaja – „falsifikovanje dokumenata“ koji se vodi u redovnom postupku.

Podsetimo, još od uvođenja mere obaveznog posedovanja jednog od dokumenata koji dokazuje da je osoba negativna na koronavirus, a prilikom ulaska na Kosovo, na prelazu Brnjak službenici su u više navrata nailazili na falsifikovane negativne testove na kovid.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.