Još 20 novih pozicija za plaćeno stažiranje u sklopu programa „Žene u energetici“

Women in energy Žene u energetici
FOTO: Astrit Ibrahimi

Milenijumska fondacija Kosova (MFK) otvorila je još 20 novih pozicija za plaćeno stažiranje namenjeno ženama koje pripadaju različitim profesionalnim profilima, a koje žele da budu deo energetskog sektora.

Nakon otvorenih 10 mesta za stažiranje krajem jula, ova fondacija pokrenula je drugi talas namenjen devojkama i ženama na završnim godinama studija ili koje su skorije diplomirale i nisu imale mogućnost za sticanje stručnog iskustva.

Stažiranje će biti omogućeno u 11 opština na Kosovu, među kojima su Mitrovica, Dečane, Lipljan, Đakovica i Srbica.

U ovoj fazi traže se – koordinatorka programa, istražitelj, programerka, asistentkinja projekta, službenica za energetsku efikasnost, inženjer obnovljive energije, inženjer elektrotehnike i druge.

Očekuje se da će ukupan broj otvorenih pozicija za stažiranje u narednim mesecima iznositi 200, poručuju iz MFK.

Ovaj program stažiranja podržava žene i devojke koje studiraju u oblasti NTIM (Nauka, Tehnologija, Inženjerstvo i Matematika), ali i u drugim oblastima, kao što su: ekonomija, marketing, finansije, pravo, informativna tehnologija i druge oblasti nadovezane i važne za energetski sektor, dodaje se u saopštenju

Uprkos nastale situacije sa pandemijom, MFK je pre nekoliko meseci, kroz program „Žene u energetici – Stažiranje“ omogućila prvoj grupi prijavljenih početak stažiranja na daljinu u različitim kompanijama i organizacijama u energetskom sektoru, poručuju iz MFK.

Aktivnosti ove fondacije deo su programa koji čini 1.45 miliona ’Žene u energetici’, a koji se odvija preko Milennium Challenge Corporation (MCC). Cilj ovog programa je uvećanje zainteresovanosti žena za mogućnosti koje pruža energetski sektor.

Za više informacija posetite internet stranicu programa Žene u energetici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.