Jevtić sa francuskim zvaničnicima: Zamrznuti konflikt nije rešenje

„Zamrznuti konflikt ili konflikt bilo koje vrste nije rešenje, zato dijalog nema alternativu i potrebno ga je podržati na svim nivoima. Kompromis kao rešenje je nešto što će biti bolno, politički bolno, ali ako je kompromis nešto što donosi dugoročan mir i bolji život onda život običnih ljudi mora da bude ispred svake politike,“ kazao je kosovski  ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Sastao se juče u Prištini sa direktorkom odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Francuske za kontinentalnu Evropu, Florens Mangin u čijoj pratnji je bio i francuski ambasador na Kosovu, Didier Šabert.

Položaj srpskog i drugih nevećinskih naroda na Kosovu bila je tema sastanka.

„Mir i suživot nemaju alternativu, a svi problemi koji stoje na putu bolje budućnosti između Srba i Albanaca treba rešavati dijalogom,“ rekao je Jevtić.

Kako ovo ministarstvo saopštava, Florens Mangin se složila u tome da dijalog mora biti osnovni način rešavanja problema ali da se rešavanje određenih problema mora ubrzati „jer narod mora konačno da oseti boljitak“.

Način da im bude bolje jeste investiranje u sredine u kojima žive Srbi.

„Nova radna mesta su nešto što nam je preko potrebno,“ rekao joj je Jevtić.

Ovo ministarstvo potvrđuje da se razgovaralo i o ZSO, obrazovanju, uzurpiranoj imovini, incidentima u povratničkim sredinama kao i pozicije Srpske liste oko procesa transformacije KBS-a u oružane snage.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.