Jevtić: Podmetnut požar u kući povratnika u selu Berkovo kod Kline

Podmetnut požar, kuća
Foto: Tviter, Dalibor Jevtić

Vest je ažurirana

Podmetnut je požar u kući povratnika Žarka Vučkovića u selu Berkovo u opštini Klina, saopštio je ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić.

U objavi na Tviteru, Jevtić je naveo da je ministarstvo za zajednice i povratak sagradilo ovu kuću prošle godine i da je ovo još jedan u nizu napada na povratnike.

„Ovo je još jedan u nizu napada na povratnike na Kosovu. Porodica Vučković će dobiti svu podršku i pomoć“, ocenio je Jevtić.

U međuvremenu, oglasilo se i kosovsko ministartstvo za zajednice i povratak saopštenjem u kojem navode da meštani Berkova tvrde da je požar podmetnut i da su danas o tome obavestili Kosovsku policiju, koja je odmah izašla na lice mesta i obavila uviđaj.

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić istakao je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i nevećinskih zajednica-  predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja i ocenio da dok počinioci napada na povratnike ne budu privedeni pravdi, sa istom metodom zastrašivanja će se nastaviti.

Jevtić je pozvao nadležne da brzo reaguju, navodi se dalje u saopštenju.

U današnjem razgovoru sa Žarkom Vučkovićem, u čijoj je kući požar podmetnut, Jevtić je poručio da porodica Vučković i svi povratnici nikada nisu bili, niti će biti sami i da će im ministarstvo na čijem je čelu i dalje pomagati.

Iz Ministarstva podsećaju da je ovaj incident koji se dogodio osamnaesti za poslednja četiri meseca.

Ovo ministarstvo je u opštini Klina od 2013. godine sagradilo 30 povratničkih kuća, dodaju u saopštenju.

Podsetimo, pre nepunih mesec dana zapaljena je kuća pokojnog Momira Stanojevića u selu Novake kod Prizrena, dok je u martu ove godine u ovom povratničkom selu obijeno deset kuća.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.