Jevtić i Orlando: Svaki vid nasilja je nedopustiv

Jevtić i Orlando
Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Kosovski ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom (Nicola Orlando). Poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na nedavne događaje kada je reč o nasilju, saopštilo je MZZP.

Teme današnjeg sastanka bile su i protekli kosovski parlamentarni izbori, kao i epidemiološka situacija izazvana virusom kovid-19.

Kako je saopšteno, saglasili su se u tome da je bilo koji vid nasilja nedopustiv i da sve institucije koje mogu da doprinesu suzbijanju nasilja moraju uložiti napore na sprečavanju istog.

Kada je reč o pandemiji kovid-19 istakli su da kako bi u budućem vremenskom periodu Kosovo bilo u povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, svi se moraju maksimalno odgovorno ponašati i pratiti preporuke struke.

Ministar Jevtić se sa italijanskim ambasadorom sastao i maja meseca prošle godine i tom prilikom sa njim razgovarao o učestalim incidentima koji su se dešavali u povratničkim sredinama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.