Jevtić i Orlando o incidentima u povratničkim sredinama i angažovanju institucija u obezbeđivanju sigurnog okruženja

Jevtić i Orlando
Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić, razgovarao je sa novim ambasadorom Italije u Prištini, Nikolom Orlandom o učestalim incidentima u povratničkim sredinama na Kosovu i o angažovanju svih institucija u obezbeđivanju sigurnog okruženja za nevećinske zajednice, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Na ovom sastanku konstatovano je da je u pozadini napada na povratnike u izvesnom broju slučajeva sticanje imovinske koristi.

„U momentima kada su napadi na Srbe povratnike i njihovu imovinu intenzivirani, neophodno je da i naši međunarodni partneri oštro reaguju na svaki pokušaj destabilizacije prilika i kršenja prava nevećinskih zajednica“, istakao je Jevtić.

Jevtić se u poslednjih nekoliko dana sastao sa ambasadorom misije OEBS-a na Kosovu, Jan Bratuom, komandantom KFOR-a generalom Mikeleom Risijem kao i v.d. ministra unutrašnjih poslova i javne uprave, Dželjaljom Svećljom. istim povodomPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.