Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Demokratske stranke Kosova (DPK) Kadri Veselji, reagovao je nakon odluke Ustavnog suda i ocenio je kao pravednu odluku. Veselji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da je odbijanje Samoopredeljenja po drugi put da pošalje predsedniku ime mandatara za premijera donelo ovu fer odluku Ustavnog suda.

Mi taj problem nemamo. Niti će biti tesnih rezultata izbora niti imamo Ustavni sud.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da je danas važno govoriti kako Srbija sagledava odnose u svetu i o poziciji Srbije u budućnosti i reakciji na političke i zdravstvene izazove u budućnosti. Srbija, prema njegovom mišljenju, treba da gleda da se makne „iz senke velikih“ i da će kada ne mogu da zamere predsedniku Francuske ili austrijskom kancelaru reći „‘ajde da zgazimo Vučića“.

U stvari ceo svet se oko njega okreće i svi samo o njemu razmišljaju.

Crna Gora je dozvolila ulazak na svoju teritoriju od 1. juna bez obaveznog testa ili karantina za strance koji dolaze iz zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000. Prema mapi koja je objavljena na Tviter nalogu crnogorske vlade, spisku koji je pre nekoliko dana objavio premijer Duško Marković, pridružilo se i Kosovo, piše N1.

Ne bih se začudio da Srpska lista pozove Srbe sa Kosova i Metohije da ne odlaze u Crnu Goru, jer ih tamo ne žele, poput premijerke im.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.