HO „Kosovsko Pomoravlje“: Akcija opremanja predškolskog odeljenja u Vitini

O.Š. „Mladen Marković“, Vitina

Akcijom humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“ započeto je opremanje predškolskog odeljenja na objektu stare ambulante u dvorištu hrama Sv. Petke u Vitini.

Sa ublažavanjem mera zaštite od pandemije, humanitarna organizacija „Kosovsko Pomoravlje“, organizovala je akciju za opremanje prostorije za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“, koje su finansirali donatori iz dijaspore – Goran Mekić, Sandra Janićijević i Violeta Zafirovski, a uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske, saopšteno je iz ove organizacije.

S obzirom na to da u školskim prostorijama trenutno nema mesta za smeštaj budućih predškolaca, predviđeno je da renoviranje cele zgrade bude završeno pre početka nove školske godine, kako bi od septembra deca neometano mogla da krenu u predškolsko.

Osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini je jedna od najstarijih obrazovnih institucija u Кosovskom Pomoravlju i nakon rata 1999. godine, predstavlja jedino mesto za igru i druženje dece iz ovog sela.

„Kosovsko Pomoravlje“ je od samog početka epidemije do sada obišlo preko 150 domaćinstava u Kosovskom Pomoravlju i podelilo dve tone osnovnih životnih namirnica i drugih potrepština.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.