Jednomesečni pritvor 70-godišnjaku osumnjičenom za ubistvo svoje žene u Prištini

Sud
FOTO: N1

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora u trajanju od mesec dana 70-godišnjem I. G. koji se sumnjiči da je ubio 63-godišnju suprugu u petak ujutro u Prištini.

Vest je, javlja Koha, potvrdila portparolka Osnovnog suda u Prištini, Mirljinda Gaši (Mirlinda Gashi).

Ovaj 70-godišnjak, se juče nakon izvršenja krivičnog dela predao policiji. Tereti se za „teško ubistvo” i sumnja se da je sekirom oduzeo život svojoj supruzi. Motiv za sada nije poznat.

Ovo krivično delo izazvalo je pažnju javnosti. Juče je, između ostalih, reagovala i Mreža kosovskih žena koja je izrazila duboku zabrinutost i poručila da ovo ubistvo odražava ukorenjene posledice patrijarhalnih i kulturnih normi „u kojima se žene ubijaju samo zato što su žene“.

Ovaj 70-godišnjak izvršio je ubistvo svoje supruge u danu kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama kojim i počinje svetska kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Pročitajte još:

Na Kosovu započeta kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“

MKŽ: Jutrošnje ubistvo odražava ukorenjene posledice patrijarhalnih normi u kojima se žene ubijaju samo zato što su žene

Priština: Sekirom ubio ženu pa se predao policijiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.