Jarinje: Elektrokosmetu vraćeno vozilo

21:45 – Elektrokosmetu vraćeno vozilo

Vozilo Elektrokosmeta, prethodno zaplenjeno na prelazu Jarinje, vraćeno je večeras ovom preduzeću, potvrdio je za KoSSev direktor Elektrokosmeta, Boban Novaković.

I on je, takođe, potvrdio da je vozač, inače radnik Elektrodistribucije iz centralne Srbije, na prelazu zadržan na osnovu prijave iz vremena pre 1999, ali i da je ona stopirana usled zastarelosti.

Novaković je istovremeno pohvalio angažovanje Kosovske policije i nadležnih službi, zahvaljujući kojima je, kako je rekao, preduzeće kojim rukovodi uspelo večeras da uđe u posed svog vozila.

19:24 – Jarinje: Zaplenjeno vozilo Elektrokosmeta, vozač pobegao

Vozilo Elektrokosmeta zaplenjeno je danas oko podneva na prelazu Jarinje, a vozač – Lj.R. ('65), pobegao je iz vozila u centralnu Srbiju, jer je posumnjao da će biti uhapšen zbog optužbi za navodno počinjen ratni zločin, potvrdio je za KoSSev neimenovani zvaničnik Elektrokosmeta.

"Vozilo Dačia Logan zaplenjeno je po dolasku na prelaz Jarinje iz centralne Srbije, a nakon više od jednočasovnog čekanja na prelazu. Zaplena se dogodila nakon što je vozač, sumnjajući da će biti priveden, jer se navodno nalazio na spisku kosovskih institucija za navodne ratne zločine, pobegao iz vozila u centralnu Srbiju," objasnio je zvaničnik ovog javnog preduzeća, koji je želeo da ostane anoniman.

U međuvremenu su na prelazu potvrdili da je došlo do tehničke greške i da se vozač ne nalazi na listi potencijalnih optuženih, ali se vozilo, ipak, i dalje nalazi na Jarinju, preneo nam je dalje ovaj zvaničnik.

U automobilu se nalazio alat koji radnici Elektrokosmeta koriste za rad na terenu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.