Janković po deseti put ispred predsedništva: Ko je ubio Olivera Ivanovića?

PSG danas pred predsedništvom
PSG danas pred predsedništvom

Deseti put zaredom Pokret slobodnih građana, predvođen liderom Sašom Jankovićem, okupio se na Andrićevom vencu ispred Predsedništva Srbije, postavljajući pitanje  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – „ko je ubio Olivera Ivanovića“.

„Aleksandre Vučiću, imaš kalendar. Obećao si da ćeš u februaru ove godine izaći sa informacijama o tome ko je ubio Olivera Ivanovića. To se naravno nije desilo. Da li je moguće da poznaješ počinioce ili nalogodavce? Da li je moguće da, zbog tvog poznanstva sa nalogodavcima, istraga o ubistvu stoji u mestu sedam meseci?“ – upitao je Janković, dodajući da su zbog brojnih neistina koje, kako kaže, Predsednik Srbije iznosi svaki dan, njegove reči postale uvreda inteligencije građana.

I ovog puta je, međutim, skup PSG ometao predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu, Simo Spasić, koji je istovremeno sa Sašom Jankovićem govorio u megafon.

Zbog toga je Janković prišao bliže zgradi Predsedništva, da bi u nekom trenutku prišao i samom ulazu i stajao ispred vrata.

„Da li je, Aleksandre Vučiću, Simo Spasić tvoja slika i prilika?“ – upitao je Janković, reagujući na provokacije Spasića.

Na licu mesta bilo je policajaca u uniformi, ali i u civilu, koji su skup sve vreme nadgledali.

Incidenata nije bilo.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.