Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sedam migranata pronađeno je u četvrtak u kamionu kojim je upravljao muškarac srpske nacionalnosti. Priveden je zbog njihovog krijumčarenja, saopštila je danas Kosovska policija. Privedeni Srbin upravljao je kamionom na relaciji Grčka-Kosovo u kojem je pronađeno pet državljana Pakistana i dva državljana Avganistana.

I sada će neki zlonamernici da kažu kako taj neki radi za Vučića. Pa daj, ne preterujte. Ne stiže on baš sve. Ovaj sigurno to radi u privatnoj režiji. Ko veli, ako sam zemlju izgubio, bar neku lovu da namlatim. E Srbijo… E Srbine…

Kosovsko tužilaštvo izdalo je 63 naloga za hapšenje osumnjičenih za ratne zločine, ali su se tim slučajevima bavila samo dva tužioca. Jedan od njih je Elez Bljakaj koji je podneo ostavku, izjavio je glavni kosovski tužilac Aleksandar Ljumezi.

Siguran sam da Ramuš nije bio obuhvaćen nalozima za hapšenje od ovog što je podneo ostavku. Za tako nešto se ne bi završilo sa ostavkom, nego sa životom.

Kandidat za novog ambasadora SAD u Prištini, Filip Kosnet, kaže da je „važno da i Srbija i Kosovo izađu sa kreativnim rešenjima, ali da ta formulacija ne znači – razmena teritorija“. Kosnet smatra da je, kako prenosi Glas Amerike, važno da obe zemlje mogu da razgovaraju o novim idejama, ali, kako naglašava, „to nije šifra za razmenu teritorija, niti bilo šta slično“.

Imali smo KIM, imali smo KOSSEV. Sada imamo i KOSNET. Čestitam.

Filip Kosnet je naveo da se pozicija SAD prema Kosovu nije promenila, nakon što ga je kopredsedavajući Odbora, demokratski senator Kris Marfi, upitao da li ima saznanja o promeni pozicije SAD, uz konstataciju da je promenu pozicije i eventualno prihvatanje ideje o razmeni teritorija nagovestio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, pošto se nedavno u Vašingtonu sreo sa savetnikom i zetom Donalda Trampa, Džaredom Kušnerom. Kosnet je rekao, prenosi Glas Amerike, da je prvi put čuo za sastanak Ivice Dačića i Džareda Kušnera i da o tom susretu ne zna ništa.

Samo se pitam gde li se ovaj Ivica smucao dok ga čovek čekao.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.