Jakšić o emotivnom rastanku Srba i Albanaca u mitrovačkom sudu: Kurti uništio jedinu uspešnu briselsku priču

Marko Jakšić
FOTO: KoSSev

„Veoma emotivan dan, i iskren rastanak pravih profesionalaca i odličnih kolega, između kojih za pet godina zajedničkog rada nije bilo nijednog etničkog incidenta“, administrativni radnik u Osnovnom sudu u Mitrovici opisao je rastanak sa svojim kolegama. Zajedno sa svojim kolegama Srbima on je danas dao otkaz.

Politički i institucionalni predstavnici Srba, uključujući policiju i pravosuđe, odlučili su ove nedelje da napuste sve kosovske institucije na Severu Kosova.

Među njima je bio i Marko Jakšić koji je radio u administraciji Osnovnog sudu u ovom gradu.

Kaže da je rastanak bio traumatičan i emotivan.

„To što su svi plakali i bili potrešeni je dokaz da smo mi na kraju postali jedna kuća. Svako je bio ono što jeste. Albanac – Albanac, a Srbin – Srbin i kao takvi radili su u interesu svih zajednica u ovom regionu“, ocenio je Jakšić.

On se zahvalio svim kolegama i prijateljima iz ovog suda.

„Bila mi je velika čast biti vam rukovodilac. Takođe sve najbolje u nastavku karijere želim i kolegama iz dela suda smeštenog u Severnoj Mitrovici“, kazao je Jakšić.

Jakšić za donošenje odluke Srba sa Severa o napuštanju institucija kao odgovornog vidi kosovskog premijera, Aljbina Kurtija.

„Ovo je njegov najveći uspeh. Uspeo je da jedinu uspešnu multietničku i briselsku priču, svojim glupavim postupcima oko bezazlenih stvari u potpunosti uništi… Uništiće i mnogo više, ali to je već nečiji drugi problem“, zaključio je Jakšić.

On je dan ranije u razgovoru za Nova S ocenio da i ukoliko bude usledio povratak Srba u kosovske institucije da njegove kolege i on to neće učiniti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.