Jablanović: Odluka o povratku u narednh dan ili dva

Predsednik Liste "Srpska", Aleksandar Jablanović, najavio je juče da će odluka u povratku Srba u kosovske institucije, ili nastavku bojkota biti doneta u narednih dan, ili dva i da će, bez obzira kakva bude, biti u interesu građana.

On je precizirao da, ako "Srpska" dobije od koalicionih partnera u Vladi Kosova garancije da će Srbi moći na Uskrs da posete Đakovicu, postoji mogućnost da odluka o povratku u institucije biti pozitivna.

Jablanović je novinarima rekao i da je prethodnih nedelju dana bilo nekoliko sustreta na temu eventualnog povratka Srpske u kosovske institucije i da će vrlo brzo, u narednih dan-dva, biti doneta odluka unutar liste o tom pitanju.

"Kakva god da bude odluka, biće poslata poruka našem narodu da će interesi Srba na Kosovu i Metohiji biti zaštićeni. Mi nismo u tim institucijama da bi smo štitili lične interese, već da bi se borili za prava naših građana," poručio je Jablanović.

Srbi su napustili kosovske institucije nakon što je kosovski premijer, Isa Mustafa isključio iz vlade Jablanovića, koji je bio ministar za povratak i zajednice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.