Jablanović: Jedinstven stav Srba sa severa

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović rekao je da nema zvaničnih saznanja da će na glasačkom listiću za predstojeće kosovske izbore stajati grb Kosova, ali da će reakcija Srba biti jedinstvena.
 
Mi zvanično nismo obavešteni o tome, ali nam je nagovešteno da će na glasačkom listiću stajati grb Kosova i simbol Centralne izborne komisije Kosova, rekao je Jablanović za agenciju Beta.
 
Rekao da će, ukoliko to bude i zvanična odluka nadležnih, gradonačelnici i predsednici izbornih štabova iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, zauzeti jedinstven stav i o tome obavestiti javnost.
 
Jablanović je naglasio da bi bilo nekorektno prema kolegama da on iznosi svoje mišljenje pre nego što usaglase stavove, jer to ne bi bio zajednički stav čelnika sa severa Kosova.
 
Kosovska štampa prenela je da će grb Kosova biti na glasačkim listićima za parlamentarne izbore 8. juna, a to je potvrdio i član CIK-a Nenad Rikalo. Srbi sa severa Kosova tražili su ranije da glasački materijal bude statusno neutralan, odnosno bez obeležja državnosti Kosova.
 
Srpska, SDP i Samostalna liberalna stranka izaći će na izbore u koaliciji pod nazivom Srpska lista.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.