Jednomesečni pritvor za Fljorima Ejupija

Pretpretresni sudija je na zahtev tužioca Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova odredio sudski pritvor Fljorimu Ejupiju u trajanju od 30 dana, zbog optužbi u vezi sa terorizmom – navodi se u EULEX-ovom saopštenju.
 
Ejupi je uhapšen 23. maja u EULEX-ovoj akciji hapšenja, a na zahtev tužioca Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova. 
 
Fljorim Ejupi je jedan od trojice osumnjičenih za napad na autobus "Niš ekspres" 16. februara 2001. godine u selu Livadice, kod Podujeva, kada je poginulo 12 i povređeno 43 raseljenih Srba sa Kosova i Metohije, koji su u pratnji KFOR-a išli u Gračanicu. 
 
On je kao jedini optuženi za ovaj napad uhapšen 9. marta 2004. godine i osuđen na 40 godina zatvora u prvostepenom postupku, da bi ga Vrhovni sud Kosova, zbog nedostatka dokaza, u drugostepenom postupku, marta 2009. godine oslobodio.
 
Najmlađa žrtva napada na autobus "Niš ekspresa" bio je dvogodišnji Danilo Cokić, a poginuli su i Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša, Snežana, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić i Dragan Vukotić. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.