Jablanović dodelio pet trafika nezaposlenima u Leposaviću

Gradonačelnik Leposavića, Dragan Jablanović, dodelio je pet trafika nezaposlenim licima u ovoj severnoj kosovskometohijskoj opštini. Maloprodajni objekti finansirani su iz Fonda za razvoj Severa, a vlasnicima su dati na korišćenje na period od dve godine, uz mogućnost produženja vlasništva na 40 godina. Gradonačelnik Leposavića je najavio i da će naredne nedelje građanima biti uručeni ključevi još jedanaest trafika. 

"U kući mi ne radi niko. Imam dva sina i dve snahe. Mnogima sam se obraćala da mi pomognu, jedino mi je gospodin Jablanović izašao u susret. Mnogo mu hvala, mnogo će mi značiti," kazala je za RTV Mir jedna od dobitnica trafike. 

"Ova trafika će mi puno značiti, pošto ne radimo ni ja, ni žena. Želim da se zahvalim gradonačelniku što nam je puno pomogao," rekao je za istu televiziju, još jedan od dobitnika. 

Jablanović ističe da je ovo, kako ocenjuje, velika stvar. Šesnaest porodica će dobiti posao, navodi on.

"Mi smo iz Fonda za Sever za poljoprivredu, mala i srednja preduzeća tražili 300.000 evra i tada smo tražili i za trafike. Za 10 trafika – 150.000 evra. Međutim, uradili smo 16 trafika, umesto 10. To je po sistemu kako je radila opština Severna Mitrovica," objasnio je Jablanović za RTV Mir

Dodao je i da je ovo prvi put da opština Leposavić deli trafike. 

Dodeljene trafike nalaze se u ulici Vojske Jugoslavije. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.