Izveštaji KP-a: Ubistvo, pokušaj ubistva, smrtni slučajevi, napadi na policajce, posedovanje oružja…

Ubistvo, pokušaj ubistva, dva smrtna slučaja usled povreda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama, sedam slučajeva posedovanja oružja bez dozvole i četiri slučaja napada na policajce – zabeležila je Kosovska policija u svojim dvadesetčetvoročasovnim izveštajima danas i juče, a za petak i subotu.  

Dvojica Albanaca preminula su u petak i ranije ove nedelje, usled povreda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama u Glogovcu i Gnjilanu. Muškarac u Glogovcu podlegao je povredama nakon višednevne nege u bolnici.

U petak se dogodio i pokušaj ubistva u Uroševcu, kada je Albanac napao Albanku sekirom.

Juče je zabeleženo ubistvo o kojem su već izvestili mediji. Porodično okupljanje pretvorilo se u tragediju, nakon što je ujak vatrenim oružjem ranio svog 14-godišnjeg nećaka, koji je potom podlegao i povredama.

Slučajevi napada na policajce zabeleženi su u Prištini, Uroševcu i Južnoj Mitrovici.

Osam policajaca su u Prištini zadobili telesne povrede, od kojih dvojica teške, kada su ih u noći između četvrtka i petka, u gradskom parku, napala šestorica muškaraca u alkoholisanom stanju. 

Kosovska policija je i na različitim lokacijama širom Kosova, oduzela oružje. Tako su – puška M48, meci, bombe, četiri pištolja, dva noža, lovačka puška i automatska puška oduzeti u slučajevima posedovanja oružja bez dozvole. Jedan od slučajeva zabeležen je u regionu Sever, u petak, u selu Vinarce.

Istog dana privedena su i dvojica muškaraca srpske nacionalnosti, nakon što su u Gazivodama ukrali betonske ploče. 

A u subotu, u Severnoj Mitrovici privedena su trojica maloletnika i jedan muškarac srpske nacionalnosti, zbog posedovanja marihuane. U automobilu bez tablica, u kojem su se nalazili privedeni, a koji je policija zaustavila u ulici Kralja Petra, pronađeni su i plastični pištolj i dva noža. Osumnjičeni u slučaju je maloletnik i vozač automobila, dok su ostali, prema odluci tužioca – svedoci.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.