Izložba „Unutrašnji pejzaž“ Zorana Aleksića večeras u Kosovskoj Mitrovici

Izložba "Unutrašnji pejzaž"
Plakat: Fakultet umetnosti Priština

Izložba slika pod nazivom „Unutrašnji pejzaž“ autora Zorana Aleksića, biće prikazana večeras u 20 časova u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Zoran Aleksić je jedan od istraživača mogućnosti koji će na prvi pogled jednostavnu komunikaciju — slika ili slikovno — komplikovati. Radovi ovog autora su veoma lični, emotivni, proživljeni.

Rođen je 1966. godine u Pirotu, Srbija. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, gde je i magistrirao. Član ULUS-a od 1993. Imao preko 20 samostalnih izložbi, neka od njegovih umetničkih dela su deo muzejskih zbirki u Srbiji, ali i u inostranstvu. Trenutno je direktor osnovne škole „Dr Dragan Hercog” u Beogradu.

Objavio je i zbirku priča „Cirkus Alimpija” (2005) i roman „Dan kad je umro Sid” (2019). Aleksić je i autor performansa „Običan dan u životu praslikara” i „Obrnute meditacije”.

Izložba će biti otvorena do 25. marta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.