Izložba skulptura i reljefa „Let“ u Zubinom Potoku

FOTO: Dom kulture „Stari Kolašin“

Izložba skulptura i reljefa pod nazivom „Let“, vajara Roberta Dimitrijevića, održaće se danas u galeriji Doma kulture „Stari Kolašin“ sa početkom u 18 časova.

Robert Dimitrijević, vajar iz Leskovca, osnovne i master akademske studije završio je na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici 2019. godine. Doktorske studije primenjenih umetnosti otpočeo je iste godine na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu na Megatrend univerzitetu.

Ovaj umetnik materijale, često i otpadne, za svoje radove prikupljao je u majstorskim radionicama.

„Recikliranjem starih materijala, autor doprinosi očuvanju životne sredine i potvđuje svest o značaju ekologije danas“, poručuju iz Doma kulture „Stari Kolašin“.

Likovna poetika njegovog opusa, prema rečima samog autora koje je preneo Dom kulture u Zubinom Potoku, poslednjih godina prelila se na sferu mitologije i fantastike, a publika će u to moći da se uveri kroz radove predstavljene na izložbi.

Pokrovitelji ovog događaja su Kancelarija za KiM i Opština Zubin Potok, a organizator Dom kulture „Stari Kolašin“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.