„Izbor za najlepšu kravu 2019“ u Uroševcu

Mis za najlepšu kravu Uroševac
FOTO: Insajderi

Izvor: Insajderi (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Na stočnoj pijaci u Uroševcu po prvi put je održan sajam stoke u organizaciji lokalne grupe „Bifurkacioni“ u saradnji sa „Incijativom za kosovsku zajednicu“ i opštinom Uroševac s ciljem da postane tradicija.

Tom prilikom, direktor za poljoprivredu, Burim Bajrami, rekao je da ovaj sajam ima za cilj da podstakne poljoprivrednike na uzgajanje čistih i naprednih goveda.

„To je prvi sajam koji se organizuje u opštini Uroševac, u saradnji sa lokalnom aktivnom grupom i NVO „IKC“. Prvi je put, zadovoljni smo velikim učešćem farmera. Želimo da nagradimo one koji gaje čista i dobra goveda, prvo, drugo, treće, četvto i peto mesto dobijaju nagrade. Ovim težimo da i drugi poljoprivrednici koji nemaju dobre rase, čiste, da ih stimulišemo nagradom da uzgajaju čiste i produktivne rase unutar naše opštine“, rekao je direktor Bajrami.

Poljoprivrednik, čija je krava proglašena za najbolju na sajmu, rekao je da je time ohrabren da se ovim bavi i dalje.

„To mi daje hrabrost da radim još više, da povećam broj goveda, neka se svi bave ovim poslom, iako je to teško, ali je zadovoljavajući posao“, rekao je poljoprivrednik Isuf Sejdiu.

Na ovom sajmu izabrano je pet najboljih krava, a prvo mesto je nagrađeno jednom mašinom za mužu, jednim loncem i sa 200 evra, za drugo mesto je takođe obezbeđena mašina za mužu kao i 150 evra, za treće mesto mašina za mužu i 100 evra, kao i četvrto, a petoplasirana krava osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 100 evra.

Na kraju je odabrana najlepša krava koja će do sledećeg sajma nositi krunu najlepše krave u opštini Uroševac.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.