Od danas nove usluge na eUpravi: Potvrda o vakcinaciji i zakazivanje propuštenog termina

Foto: eUprava

Na portalu eUprava od danas dostupne su nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19: „Propušten termin za vakcinaciju“ i „Potvrda o vakcinaciji“, saopštili su iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da, ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina.

Ova usluga je namenjena isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i imejl) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu, navode.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, Mihailo Jovanović, objasnio je da oni koji su propustili svoj termin za vakcinaciju treba da putem usluge Propušten termin za vakcinaciju iskažu ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja kako bi dobili novi termin.

To daje mogućnost građanima da eUprava zakaže bilo koji termin ili da građani sami odrede datum posle koga mogu da prime vakcinu.

Kako bi neko koristio ovaj servis nije potrebno da bude registrovan korisnik portala eUprava, objasnio je dalje Jovanović.

Takođe, kako navodi direktor ove Kancelarije, sve više građana obraća se Kancelariji za IT i eUpravu kako bi dobili potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 na imejl, pa je zbog toga izrađena i usluga „Potvrda o vakcinaciji“, koju mogu koristiti registrovani korisnici portala eUprava.

Potrebno je da se građani prijave na portal eUprava svojim nalogom, da odu na opciju Potvrda o vakcinaciji, nakon čega će se klikom na zeleni taster ”Pokreni uslugu” pojaviti polja koja je potrebno popuniti, dodao je.

Nakon poslatog zahteva, potvrda o vakcinaciji će kroz par minuta stići na imejl, a ovu potvrdu moguće je poručiti i za članove porodice.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.