Ivanović ostaje u pritvoru u Prištini

Izvor: Tanjug (tekst na srpskom originalno preuzet sa http://www.tanjug.rs)
 
PRIŠTINA – Portparol Euleksa, Irina Gudeljević, izjavila je danas da je međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova najavio podnošenje žalbe na odluku o premeštanju Olivera Ivanovića iz pritvora u Prištini u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.
 
Gudeljević je u izjavi Tanjugu navela da zbog toga, u međuvremenu, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ostaje u pritvorskoj jedinici u Prištini.
 
Međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici izdao je naredbu da Ivanović bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici nakon što je branilac osumnjičenog podneo zahtev za premeštaj, ističući nekoliko problema u vezi sa uslovima u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i problem zbog udaljenosti između mesta pritvora i mesta stanovanja sa kojim se suočavaju njegova porodica i advokat.
 
"Pretpretresni sudija smatra da ne postoje bezbednosni problemi kada je u pitanju lična bezbednost pritvorenika tokom njegovog boravka u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i da njegova prava nisu ugrožena. Međutim, član 33 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija predviđa, između ostalog, da prilikom smeštanja lica u određeni objekat 'treba uzeti u obzir lokaciju trenutnog ili stalnog boravka njegove porodice'", rekla je Gudeljević.
 
Ona je istakla da je međunarodni tužilac iz Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) najavio da će podneti žalbu na odluku sudije o premeštaju.
 
Veće međunarodnih sudija u Osnovnom sudu u Mitrovici će doneti konačnu odluku. U međuvremenu, osumnjičeni ostaje u pritvorskoj jedinici u Prištini, kazala je portparolka Euleksa.
 
Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.
 
Ivanoviću je međunarodni sudija odredio jednomesečni pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.