Dogovor za sudove, predsednik Srbin, glavni tužilac Albanac

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa http://www.rtklive.com)

Izvori "Kohe ditore" su rekli da će prema sporazumu o sudovima koji je pred završetkom, predsednik Osnovnog suda na severu biti srpske nacionalnosti, dok će glavni tužilac biti Albanac.

Oni će upravljati sudom koji će opsluživati sedam opština u kome će etnička struktura biti 60 odsto Albanaca i 40 odsto Srba.

Vladini zvaničnici nisu ni potvrdili ni negirali da li se radi o dogovoru koji je postignut na poslednjem sastanku premijera Tačija i Dačića

Predsednik Osnovnog suda Severne Mitrovice će biti srpske nacionalnosti, a vrhovni tužilac albanske, rekli su izvori lista.

Oni će upravljati sudom u kome će etnička struktura biti 60 odsto albanska i 40 odsto srpska.

Vladini zvaničnici nisu ni potvrdili ni negirali da li se radi o dogovoru koji je postignut na poslednjem sastanku premijera Tačija i Dačića.

Po analitičarima ovo će kršiti ustavne principe Kosova o etničkoj zastupljenosti u sudskom sistemu jer bi jedna nacija preovladavala nad drugom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.