Ivanović: Nikada nećemo odustati da saznamo ko odlučio i naredio: „Sad je dosta, likvidirajte ga“

Aleksandar Sasa Ivanović
Foto: KoSSev

Član Predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) i predsednik njenog beogradskog odbora Aleksandar Ivanović ocenio je za NIN da cilj ujedinjenja Demokratske stranke (DS) nije samo rušenje vladajućeg režima, već da se stvori stranka proevropske građanske opcije koja će biti u stanju da odgovori na pitanje šta posle njegovog rušenja.

„Naša želja i obaveza je da stvorimo ponovo kredibilnu stranku socijaldemokratske orijentacije koja bi bila jedinstven i kompaktan stožer proevropske građanske opcije, stranku koja će biti u stanju da pruži odgovor na pitanje – a šta dan posle rušenja ovog režima“, rekao je Ivanović za NIN, a prenose Beta i N1.

Ivanović je bratanac ubijenog Olivera Ivanovića. Kaže da „apsolutno nije“ razmišljao o povlačenju, nakon ubistva svog strica već da se naprotiv javno angažovao još više.

Podsetio je na zabrinutost za njegovu bezbednost u mesecima pred ubistvo.

Kaže da je pokušao krajem 2017. kao “mnogo puta ranije, da ubedi strica da se makar na neko vreme skloni iz Kosovske Mitrovice”, ali i na to da ga je lider GI SDP “prekinuo i zamolio da mu to ne radi”.

„Da spustim glavu pred tim i takvim ljudima? Pa to bi značilo da sam im priznao da su pobedili i da sam odustao od svega u šta sam verovao ceo život“, rekao mu je tada stric, ispričao je Aleksandar Ivanović.

Za izjave sa srpske i albanske strane o istrazi, on je rekao da ih doživljava isključivo kao politički obračun.

„Kada istragu o ubistvu opteretite politikom, onda smanjujete mogućnost da se sazna ko stoji iza Oliverovog ubistva. Moja porodica nikad neće odustati od borbe da saznamo ko je taj koji je odlučio i naredio: ‘Sad je dosta, likvidirajte ga'“, rekao je Aleksandar Ivanović.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.