Ivanović danas nešto bolje; oporavak spor

Zdravstveno stanje lidera GI SDP, Olivera Ivanovića, danas je nešto bolje nego prethodnih dana, saopštio je lekarski konzilijum Zdravstvenog centra u Severnoj Mitrovici na čelu sa doktorom Milanom Jakovljevićem. Članovi konzilijuma su danas na konferenciji za medije u Zdravstvenom centru saopštili i da je Ivanović počeo polako da se oporavlja, ali i da je oporavak spor, te da će učiniti sve da Ivanović bude spreman za početak suđenja koji je zakazan za 10. septembar.

"Stanje Olivera Ivanovića danas je nešto bolje nego prethodnih dana. On je počeo polako da se oporavlja, ali taj oporavak ne ide tako brzo, kao što smo mislili da će biti. On je malaksao, često ima krize psihogene prirode, preterano je nervozan, ima povremeno i bolove u grudima, ali se to sanira upotrebom lekova," kazao je Jakovljević i dodao da su danas počeli sa lekarskim ispitivanjima koja su ranije odložena zbog pogoršanja Ivanovićevog zdravstvenog stanja.
 
Jakovljević je dodao da će lekari učiniti sve da Ivanović bude spreman za nastavak suđenja:

"Ni ja, niti jedan član konzilijuma ne znamo ni kad je početak ni nastavak suđenja, nas samo intresuje Ivanovićevo zdravstveno stanje i da on bude zdrav. Ali, učinićemo sve, intenziviraćemo terapuju i nadamo se da će moći da prati tok suđenja."

On je objasnio i da je gastroskopija želuca koja je trebalo da bude urađena danas, iz tehničkih razloga odložena za petak.

Oliver Ivanović je nakon novog produženja pritvora za dva meseca 6. avgusta započeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode. On je 14. avgusta iz pritvora prebačen u Zdravstveni centar, gde se i sada nalazi, da bi, posle gotovo 11 dana štrajka glađu, počeo da uzima tečnu hranu. Ivanoviću je u ponedeljak, 24. avgusta pritvor produžen za još dva meseca.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014, godine i na teret mu se stavlja da je 14. aprila 1999. i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticanje na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici. Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba – srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem, ocem i sinom Ilijom i Nebojšom Vujačić i profesorom Aleksandrom Lazovićem koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva. Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, a u pritvoru je, pored Ivanovića, ostao još Delibašić. Aleksandar Lazović i Nebojša Vujačić su nedavno pušteni da se brane sa slobode.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.