Ivanović će biti prebačen u Mitrovicu

Sudsko pretresno veće potvrdilo je odluku da se Oliver Ivanović, koji je u pritvoru u Prištini, prebaci u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici, rekla je "Tanjugu" portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon.
 
Lider Građanske inicijative "SDP" Oliver Ivanović biće prebačen u pritvorsku jedinicu u Kosovsku Mitrovicu, izjavila je večeras Tanjugu portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon.
 
Ona je rekla da je sudsko pretresno veće potvrdilo odluku da se Ivanović, koji je u pritvoru u Prištini, prebaci u pritvorsku jedinicu u Mitrovici.
 
Ivanović je uhapšen 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, uključujući i teško ubistvo.
 
On je pre sedam dana stupio u štrajk glađu zahtevajući da bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici.
 
U pritvorskoj jedinici u Prištini Ivanović je, kako je potvrdila njegova supruga Milena, od subote bio u izolaciji.
 
"Posetila sam Olivera u pritvorskoj jedinici u Prištini. Ovo je sedmi dan kako štrajkuje glađu. Njegovo zdravstveno stanje je danas bilo jako loše", rekla je Ivanovićeva.
 
Prema njenim rečima, Oliver Ivanović je smršao skoro devet kilograma u proteklih sedam dana.
 
Ono što je najgore, ukazala je supruga, jeste da se Oliver Ivanović od subote nalazi u izolaciji.
 
Vlada Srbije dala je garancije za Ivanovića da se brani sa slobode, ali Euleks ih nije uzeo u obzir i produžio mu je pritvor na dva meseca.
 
NAPOMENA: Neposredno pre objavljivanja ove vesti, portal KoSSev je objavio vest o sedmodnevnim bezuspešnim pokušajima naše redakcije da iz relevatnih institucija u Prištini, a putem svih dostupnih mejl adresa i brojeva telefona istaknutim na zvaničnim veb stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i Pritvorskog centra, dobije informaciju o zdravstvenom stanju i statusu Olivera Ivanovića, i u tome, do večeras nije uspela. Neposredno pre objavljivanja te vesti, naša redakcija se zvaničnim mejlom obratila i Kancelariji Premijera i Kancelariji Specijalnog tužilaštva Kosova. Vest možete pogledati OVDE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.