Istorijska godina u Narodnom frontu, najviše rođenih beba od kada postoji ustanova

Bebe beba
FOTO: KoSSev

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord – najviše rođenih beba otkad postoje. Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je u poslednjem danu prethodne godine, da je u toj ustanovi 2021. godine rođeno 8.414 beba.

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je u Frontu obavljeno prethodne godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

„Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost to je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front, kao najveća klinika u zemlji, uspešno je izneo taj zadatak“, istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu.

„Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne“, kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom 2021. dupliran broj vantelesnih oplodnji i da ih je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

„Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma“, naglasio je Miković, dodajući da su, što se tiče povećanja nataliteta u zemlji, na istom zadatku sa Vladom Srbije.

„Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove, a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu“, rekao je Miković.

RTS

Pročitajte još:

Prva beba na Severu Kosova – dečak od skoro 4kg, „popularan“ još od 13. oktobra

U Gračanici, kao i Mitrovici, prva beba rođena u 2022 dečak, treće dete u porodici

PO Kosovska Mitrovica u novoj 2022, po 120,000 dinara svakoj porodici koja dobije više od troje dece

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.