Istok: Povratniku demolirana kuća

Na novoizgrađenoj kući povratnika Blagoja Zuvića u selu Dragoljevac kod Istoka, sinoć su izbijeni gotovo svi prozori sa štokovima i oštećen je zid na ulaznim vratima. Ovo je, kako je saopštilo Ministarstvo za povratak i zajednice u Vladi Kosova, drugi put da se ovaj povratnik zastrašuje – prvi put to se dogodilo kada je izgradnja njegove kuće počela.

"Čin koji se sinoć dogodio je još jedna opomena da neće biti lako da vratimo sve koji žele da se vrate – što nikako nije dobro. Ono što želim da istaknem jeste da pored najoštrije osude svega što se dogodilo u Donjem Dragoljevcu – pozovem i ostale da incidente na povratnike osude," kazao je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić.

"Nadležne pozivam da prestupnike privedu pravdi, jer iskreno mislim da je mir i zajednički suživot želja većine građana Kosova," dodao je, takođe. 

Sinoćni slučaj je, kako navode iz kosovskog ministarstva, prijavljen policiji.

Podsetimo, u istom selu, početkom aprila, dvema povratničkim porodicama zapaljen je građevinski materijal, a oštećena su i vrata na jednoj od novoizgrađenih kuća.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.