Isključenja struje zbog opterećenja moguća i danas

eko-struja
Ilustracija

Isključenja struje zbog opterećenja mreže su moguća i u toku današnjeg dana, ali samo ukoliko potrošnja bude veća od predviđene, kao što je to bio slučaj sinoć, rekao je za Radio Kosovsku Mitrovicu Časlav Božović iz Elektrodistribucije, zadužen za saradnju sa medijima.

“Najveću potrošnju za sada beležimo na trafostanici ‘D5’ kod Tehničke škole i od strane potrošača u tom delu grada, u ulicama Knjaza Miloša i dela Lole Ribara“, dodao je Božović i upozorio potrošače da racionalizuju potrošnju struje.

Podsetimo, sinoć je ceo grad na par minuta ostao bez struje na par minuta zbog kvara na desetokilovatnom dalekovodu, potvrdio je za KoSSev koordinator dispečerske službe Sever, Zoran Obradović. Kvar je potom otklonjen za veći deo grada, a sat vremena kasnije i za deo ulice Kralja Petra, deo Vlade Ćetkovića i Knjaza Miloša.

Božović za Radio Mitrovica Sever navodi da je sinoć došlo do preopterećenja na mreži, a da su ujedno vršena selektivno redukciona isključenja, iz sistema napajanja električnom energijom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.