Isključenja struje se nastavljaju u ponedeljak; KoSSev dobio saopštenje za javnost iz ED KM

Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica električnu energiju neće isključivati neredovnim neplatišima na Severu Kosova u toku vikenda. Isključenja se ipak nastavljaju u ponedeljak​, 16. marta. Redakciji KoSSeva je danas, po prvi put od početka pokretanja mera isključenja struje na Severu, iz Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica dostavljena servisna informacija o redosledu isključenja električne energije po troafozonama. KoSSev očekuje i odgovor na više puta upućen zahtev da direktor ove kompanije, Slobodan Vukadinović, činjenično obrazloži našem portalu svoju raniju optužbu da KoSSev "ruši sistem naplate", kao i na pitanja koja smo mu javno i uputili 9. marta, 

Isključenja potrošača će početi od ponedeljka, od 12 časova i trajaće 3 časa, sa mogućnošću produženja u slučaju da potrošači ne ispune minimum zahteva Elektodistribucije – da u celosti izmire svoju dospelu obavezu po računu za utrošenu energiju za mesec januar 2015. godine, navodi se u saopštenju iz Elektrodistribucije.

U ponedeljka će biti isključeni potrošači u sledećim opštinama i trafozonama:

Konzumno područje opština Kosovska Mitrovica:

Trafo zona “ Trepča” (Deo ulice Kralja Petra I, Filipa Višnjića)

Trafo zona “Berilje 1” (Deo ulice Kralja Petra I, Rudarske čete)

Konzumno područje opština Leposavić:

Trafo zona “MBTS Pošta”

Trafo zona “STS Savina stena”

Trafo zona “STS Kruševlje”

Trafo zona “KTS Gornja Sočanica”

Konzumno područje opština Zubin Potok:

Trafo zona “ZTS Zupče”

Trafo zona “STS Radići”

Trafo zona “STS Pumpa Zupče”

Trafo zona “STS  Barake Zupče”

Elektrodistribucija Kosovska Mitrovica se takođe izvinjava svojim redovnim platišama zbog restriktivnih mera koje su prinuđeni da sprovode, a sve informacije u vezi sa isključenjima struje, građani mogu da dobiju na telefon Elektrodistribucije – 028/421-270.  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.