Zeri: INTERPOL uklonio sa Internet stranice poternice raspisane za građanima Kosova

Objekat INTERPOL-a
Objekat INTERPOL-a

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Od aprila nijedna osoba koju prema međunarodnoj poternici traži kosovsko pravosuđe ne može da se nađe na zvaničnoj Internet stranici INTERPOL-a. Objavljivanje međunarodnih poternica za osobama koje traže državni organi na Kosovu u najvećoj međunarodnoj policijskoj organizaciji – INTERPOL – od sada se vrši po posebnom zahtevu. Ovu odluku poznavaoci bezbednosnih pitanja različito ocenjuju, piše danas list „Zeri“.

Već dva meseca imena osoba koje traže kosovski organi za različita krivična dela nisu dostupna na zvaničnoj Internet stranici INTERPOL-a.

KoSSev: U tekstu dostupnom na Internet stranici Zerija nije precizirano, međutim, šta podrazumeva „poseban zahtev“ za objavljivanje poternica.

Ceo tekst je dostupan u štampanom izdanju ili online pretplaćenoj verziji lista.

Od aprila INTERPOL je postavio nova pravila za objavljivanje međunarodnih poternica na svom sajtu koja će se sada vršiti po posebnom zahtevu.

Portparol Kosovske policije, Baki Keljani, izjavio je listu „Zeri“ da se saradnja sa INTERPOL-om preko UNMIK-a nastavlja normalno i da nema nikakve razlike.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.