Ima dug u Londonu ali će Tači tamo promovisati knjigu

Kosovski predsednik Hašim Tači promovisaće knjige o sebi u nekim od evropskih prestonica. Iako postoji neizmiren dug advokatu Džefri Najsu iz Londona, Tači će takođe i tamo promovisati knjigu.

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje) 

Gazeta Ekspres objavila je pismo britanskog advokata Džefri Najsa Vladi, u kojem on iznosi nečuvenu priču u koju su umešani predsednik Tači i njegov tim. U ovom pismu na videlo izlazi istina o biografskoj knjizi Tačija da ju je predsednik platio.

Sledeće nedelje knjiga će biti promovisana u Velikoj Britaniji i Francuskoj. Ovo je za RTK potvrdilo samo predsedništvo.

Kancelarija predsednika potvrdila je učešće predsednika Tačija u ovim promocijama, dodajući da će šef države tokom kratkog boravka u britanskoj prestonici imati sastanke sa zvaničnicima u Velikoj Britaniji, kako bi se pogurao plan za produbljivanje bilateralnih odnosa sa ovom zemljom.

Takođe, dok bude boravio u francuskoj prestonici, planira se održavanje zajedničkog ekonomskog foruma između Kosova i Francuske.

Knjiga "Nova država, moderna državnik: Hašim Tači – Biografija" rezimira put Hašima Tačija, od studentskih dana, a zatim ilegale, kada je bio deo OVK i direktor političkog direktorata sve do nezavisnosti 2008.

U okviru promocije, pored autora knjige i predsednika Tačija, očekuje se i mnoštvo svetskih ličnosti.

Povezan članak: Ekskluzivno: Tači duguje 500.000 evra Džefriju NajsuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.