Ilija Ivić dobio poziv da igra za kosovsku reprezentaciju, otkaz roditeljima?

Foto: Tviter nalog fudbalskog saveza Kosova

Vest je ažurirana

Nakon što je mladi fudbaler Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice dobio poziv da igra za reprezentaciju Kosova i to objavio na društvenim mrežama, prema informacijama Fudbalskog saveza Kosova, njegovi roditelji su dobili otkaz.

“Roditelji Ilije Ivića izgubili su posao kao vrstu pritiska od strane srpskih vlasti, samo zato što je njihov sin primio pozivnicu da se pridruži reprezentaciji Kosova”, navodi se u saopštenju ovog saveza koje je objavljeno na Tviteru.

Oni navode da je majka mladog fubalera radila kao službenik u opštini Gračanica, a otac kao prosvetni radnik.

Međutim, kako nam je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović u kratkom telefonskom razgovoru rekao, majka Ivića nije radila u ovoj opštini. Upitan za komentar o ovom događaju, kratko je odgovorio da nije upoznat sa situacijom.

Pokušali smo da dobijemo i predsednika Privremenog organa opštine Priština Ljubinka Karadžića, ali do objavljivanja ove vesti nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim, s obzirom na to da je na jednom od brojeva bio nedostupan, a na drugom se nije javljao.

U međuvremenu RTV Kim javlja da Dušan Ivić, otac mladog fudbalera Ilije Ivića kome je ponuđeno da igra za kosovsku reprezentaciju, nije ostao bez posla, potvrdio je direktor Elektro-tehničke škole u Sušici, Milan Dimitrijević.

Ivić je 19. februara objavio na Fejsbuku video snimak, sa naslovom “Priča o dečaku Iliji Iviću iz Gračanice, koji je dobio poziv da igra za Кosovo i već tri godine štiti boje Fljamurtara”.

Vest o tome da će se jedan Srbin pridružiti kosovskoj reprezentaciji juče i danas listom su prenosili i prištinski i beogradski mediji i pojedini međunarodni.

Ivić je pre nekoliko dana za prištinske medije rekao da mu poziv mnogo znači jer mu je to šansa da napreduje.

„Poziv mi mnogo znači jer to pokazuje da neko ceni moj napredak. To mi je motiv za dalje, ali za sada je prvi tim u klubu važniji od reprezentacije“, rekao je Ivić za prištinski Telegrafi i dodao da će se u budućnosti pridružiti, preneo je Tanjug.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.