Igor Simić i komandant KFOR-a očekuju da izbori budu "primer demokratskog procesa"

KFOR će 22. oktobra biti "prisutan na terenu" kao "deo bezbednosnog tima", dogovorili su se poslanik Srpske liste u parlamentu "Republike Kosovo" Igor Simić i odlazeći komandant KFOR-a, general Đovani Fungo (Giovanni Fungo), saopštila je Srpska lista bez preciziranja na koji "teren" se tačno odnosi.

Simić se danas susreo sa komandantom KFOR-a, a dvojica zvaničnika zaključila su da KFOR nastavi sa "redovnom aktivnostima na Severu, u cilju očuvanja mira i bezbedosti."

Simić i Fungo očekuju da izborni dan protekne u najboljem redu, i da će biti "primer demokratskog procesa", navodi Srpska lista na svom sajtu.

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

Igor Simić je takođe i šef Kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim sektorom Srpske liste. Predsedava Komisijom za prava, interese zajednica i povratak kosovske skupštine i predsednik je Nadzornog odbora Mreže Most u sistemu Republike Srbije.

General Đovani Fungo završava uskoro svoj mandat. Na njegovo mesto sredinom novembra doći će takođe italijanski general Salvatore Kuoci (Salvatore Cuoci).

Kosovski lokalni izbori održavaju se 22. oktobra. Na njima učestvuje najmanje 10 stranaka kosovskohmetohijskih Srba. Podršku Beograda dobila je samo Srpska lista.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.