"Govorna mana" večeras u Zvečanu

Predstava "Govorna mana" režisera Gorana Markovića biće izvedena večeras u Domu kulture, u Zvečanu. Pored Tihomira Stanića u glavnoj ulozi, u ovom pozorišnom komadu igraju još i Jelena Orlović i Nebojša Đorđević. Predstava počinje u 20 časova.

Govorna mana imala je premijeru 1997. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu, u režiji Milana Karadžića. Osvojila je brojne nagrade na festivalima u zemlji i svetu. Izvedena je preko dvesta puta na pozornicama Srbije i u regiona.

KoSSev portal u saradnji sa Narodnim pozorištem u Prištini podelio je 3 seta od po dve karte svojim čitaocima – ukupno 6 karata za večerašnju predstavu.

Autor drame nagrađene na Sterijinom pozorju za najbolji savremeni tekst, filmski režiser Goran Marković, u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština u Gračanici i Zvezdara teatra, i uz učešće mladih glumaca Narodnog pozorišta Priština, režirao je novu adaptaciju svoje predstave, koja je premijerno izvedena u Gračanici, 18. januara prošle godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.