I večeras gužve – najviše se čeka na prelazu Mučibaba

Merdare prelaz noć
Ilustracija/Merdare/FOTO: KoSSev

Nakon većih gužvi tokom vikenda, na pojedinim prelazima između centralne Srbije i teritorije Kosova, primetna su duža zadržavanja i u prvom danu nove nedelje. Večeras se najviše čeka na prelazu Mučibaba.

Prema poslednjim podacima Kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, za ulazak na Kosovo na ovom prelazu se čeka do pola sata. Međutim, drugačija je situacija u suprotnom pravcu.

Oni koji su se uputili sa teritorije Kosova ka centralnoj Srbiji čekaju od 80 do 100 minuta, u koloni dugoj više od 600 metara.

Duža zadržavanja primetna su i na prelazu Bela Zemlja, kako u jednom, tako i u drugom pravcu. Na ovom prelazu se čeka od 40 do 50 minuta.

Prelaz Merdare večeras nije „rekorder“ u pogledu dužih zadržavanja, po čemu je ovaj prelaz inače poznat, pokazuju poslednji podaci kosovskog MUP-a. Ipak, za ulazak na Kosovo čeka se od 20 do 40 minuta, a u suprotnom pravcu – do pola sata.

Oni koji su se uputili ka Kosovu preko Jarinja čekaju do 25 minuta, dok u drugom pravcu nema gužvi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.