I u četvrtak bez rasprave o Specijalnom sudu

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Kosovska skupština neće ni u četvrtak razmatrati amandmane koji se odnose na formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK, jer Predsedništvo parlamenta nije danas donelo odluku o tome.

Predsednik Skupštine Kadri Veselji rekao je da očekuje da vlada procesuira zakonsko rešenje o Specijalnom sudu ne navodeći 
datum kada sednica Skupštine o tome može biti odrzana. 

Poslanik Inicijative za Kosovo Hadži Salja kratko je rekao da vlast nema dovoljno glasova za usvajanje Specijalnog suda i zbog toga odlaže sednicu kako bi "kupila vreme". 

Na dnevnom redu sednice Skupštine u četvrtak biće demarkacija granice sa Crnom Gorom. 

Zakon o Specijlnom sudu trebalo je da se razmatra na sednici u petak, ali je to odloženo uz obrazloženje da vlada treba da ispravi tehničke nedostatke. 

Kosovski premijer Isa Mustafa naveo je u subotu da je do odlaganja rasprave o Specijalnom sudu u kosovskom parlamentu došlo, jer zakonska verzija koja je upućena parlamentu nije bila tehnički spremna zbog problema sa prevodom i da je o tome razgovaro i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.