I prvaci iz Goraždevca u naredne dve nedelje prate nastavu od kuće

Sedamdesetak đaka O.Š. Janko Jovićević u Goraždevcu pratiće nastavu onlajn u naredne dve nedelje. Učenici prvog i petog razreda danas su kratko boravili u školi u cilju upoznavanja, izjavio je direktor OŠ Janko Jovićević, Milan Anđelković u emisiji „Otvoreno o svemu“ na radiju Goraždevac.

„Danas smo pozvali prvi i peti razred da se upoznaju sa svojom učiteljicom, odnosno sa svojim razrednim starešinom i sa nekim nastavnicima. Važno je da deca razmene kontakt telefone i da naprave taj neki prvi susret da bismo narednih četrnaest dana mogli nesmetano da radimo, da deca dobiju plan i program koji će se u narednih četrnaest dana sprovesti u delo“, izjavio je Milan Anđelković.

On je rekao da je ova škola bila dobro pripremljena za onlajn nastavu kada su u martu ove godine đaci umesto u učionicama nastavu pratili na TV ekranima.

„Mislim da smo se kao ceo sistem, kao nastavnici i đaci vrlo lako snašli, zato što je Ministarstvo prosvete odradilo svoj deo zadatka, odradili su onlajn nastavu i pripremili plan i program za našu decu, koji su nam uredno slali preko školskih uprava i TV kanala, tako da smo uspeli da plan i program rada naše škole sprovedemo na visokom nivou“, rekao je Anđelković.

Đaci prvaci iz Goraždevca, kojih ove godine ima devetoro, ipak su na kratko uspeli da osete draž prvog dana u školi. Međutim, od učiteljice nisu mogli da čuju uobičajene reči koje se upućuju prvacima, već one koji se odnose na onlajn nastavu.

„Rekla je da budemo dobri. Rekla je da ćemo da se čujemo preko Vibera. Učiteljica je rekla da će preko Vibera da zove mame da radimo domaći“, kazali su goraždevački prvaci za ovaj medij.

Učenici petog razreda su imali prilike da se druže i stiču nova prijateljstva, a danas su poručili da je lepše sedeti u školskim klupama nego pred TV ekranima.

Ukoliko nastava krene za dve nedelje direktor OŠ „Janko Jovićević“ iz Goraždevca, Milan Anđelković, kaže da će higijena biti podignuta na najveći mogući nivo, ali da će odgovornost u tom slučaju biti i na roditeljima u cilju zaštite od širenja epidemije virusa korona.

Radio Goraždevac

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.